Mogen hetelucht handendrogers overal geplaatst worden?

Het gebruik maken van een hetelucht handendroger is een ideale oplossing voor het drogen van de handen. Er dient wel rekening te worden gehouden met de plaats waar men de handendroger plaatst.

Het wordt afgeraden om handendrogers te plaatsen in ruimtes waar voedingsmiddelen niet verpakt of beschermd zijn. Om hygiëne redenen mogen toiletten niet rechtstreeks grenzen aan de keuken.

Het spreekt voor zich dat in toiletruimtes er voldoende ventilatievoorzieningen aanwezig moeten zijn. Dit om vorming van condens en slechte geuren te vermijden en daarmee de groei van bacteriën.

Overig:

  • de handendroger moet buiten het bereik van badende mensen geïnstalleerd worden
  • de handendroger dient geïnstalleerd te worden op een plaats waar mensen die aan het douchen zijn het niet kunnen bereiken
  • voorkom dat er water binnendringt in dit apparaat

Indien u vragen heeft over de plaatsing neemt u dan contact met ons op.

Hoe werkt de handendroger?

De handendroger is uitgerust met een infraroodsensor. Met luchtsnelheden van 30m/s en voorzien van de dubbele super verwarmingsbescherming en de gestroomlijnde metalen deksel en een luchtopbrengst van 270m³/u zullen uw handen snel drogen.

Het heeft een instelbare luchtuitlaat met een hoek van 360º die ervoor zorgt dat het ook gebruikt kan worden om uw haar en lichaam te drogen.

Wat is de montagehoogte?

De aanbevolen montagehoogte voor mannen is 120 cm, voor vrouwen 110 cm, voor mindervaliden 97 cm en voor kinderen 90 cm.

Wat zijn de voordelen van deze handendrogers?

De handendrogers hebben vele voordelen ten opzichte van de handdoek, handdoekrollen en de papieren handdoeken.

Hieronder de belangrijkste voordelen op een rij:

  Handendroger Handdoek Handdoekrollen Papier
Milieuvriendelijk        
Hygiënisch        
Kostenbesparend        
Verzorgd        
Onderhoudsvriendelijk        
 Afvalvrij        
 Personeel ontlastend